Itinerari formatiu per a l’obtenció del segell cooperatiu adreçat a gestories. ‘“Aquí assessorem l’Economia Social”.
Un impuls de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius (XAC) per reconèixer les gestories i assessories, que a través de la formació específica en cooperativisme i Economia Social i Solidària (ESS), puguin acreditar aquests coneixements tècnics. El segell està validat per les organitzacions del teixit cooperatiu i compta amb el reconeixement de diverses administracions públiques.
Així s’acredita que les gestories que l’obtenen han rebut formació experta sobre la fórmula jurídica cooperativa mitjançant un itinerari formatiu de cinc sessions sobre el règim laboral i societari, el règim econòmic i comptable, el règim fiscal, i el finançament i els recursos econòmics, així com els valors de les cooperatives i les entitats de l’economia social i solidària. Amb el segell unificat es potencia una imatge renovada i unificada que permet visualitzar fàcilment a les gestories i assessories que hagin obtingut el segell i es permet que les gestories que l’obtenen han cursat els mateixos continguts arreu de Catalunya.
Com es pot obtenir el segell? #AquiAssessoremL’ESS
Per aconseguir el segell “Aquí assessorem l’Economia Social” s’ha de seguir tota la formació que inclou uns continguts mínims sobre cooperativisme i economia social. I és que per acompanyar cooperatives i entitats de l’ESS una gestoria ha de conèixer quines són les seves especificitats jurídiques i econòmiques, aquest és l’objectiu de l’itinerari.
La formació s’ofereix des dels diferents Ateneus Cooperatius de manera totalment gratuïta. Són cursos impartits per professionals qualificats del sector d’un nivell tècnic alt amb el qual s’aconsegueix l’expertesa requerida. El segell es renova cada any amb una acció formativa anual. Aquests cursos anuals de renovació poden estar enfocats a la formació de nous treballadors de la mateixa gestoria o l’aprofundiment en temes més concrets com la transformació, la liquidació d’entitats de l’ESS, les licitacions o procediments de resolució de conflictes entre d’altres.
Del 21 de febrer al 20 de març. Tota la informació i sessions aquí.