BRISA CULTURAL: Cicle de Cultura Transformadora

Arriba Brisa Cultural, el cicle cultura transformadora que organitza Coop Maresme, un cicle format per 3 sessions (del 29 de juny al 14 de setembre) que comparteixen, com a fil conductor, una mateixa mirada: aquella que entén la cultura com un valor que va més enllà de l’objecte de consum.

Des de l’economia social i solidària fem servir el nostre altaveu per reivindicar una cultura transformadora, sense barreres de classe, participativa, integradora, educativa i crítica. Una cultura que pensi, que qüestioni, que provoqui fractures a l’status quo i generi cohesió social. Una cultura que, fora dels seus espais habituals, faciliti l’accés i la participació de tothom, més enllà de la classe, el gènere o l’ètnia de les persones.

Proposem, doncs, tres espais, tres trobades, en format xerrades i taules rodones, on diversos projectes i idees es posen en comú per reflexionar i reivindicar com la cultura esdevé una potent eina de transformació social i un motor de canvi al voltant de tres conceptes claus: la sostenibilitat, la comunitat i les resistències.

1a trobada “Xerrada Mirada crítica als Macrofestivals amb Nando Cruz”

Dia: 29 juny 2024, de 12 a 13:30 h
Lloc: Plaça Santa Anna
Organitza: Coop Maresme, dins de la Diada del Cooperativisme

2a trobada: “Nous imaginaris culturals i resistències”

Data: 19 juliol, 19h de la tarda

Lloc: Cafè Nou (Sala Polivalent- Taula Rodona)
Organitza: Coop Maresme, en el marc de les Dissantes

Amb la finalitat de conèixer i reflexionar amb diferents projectes que fan de les arts un mitjà per a confrontar la violència i les desigualtats estructurals. Amb la participació de Tiriti trans i Magma. 

3a trobada: “Vincles i distàncies entre l’ESS i el moviment popular”

Cultura comunitària

Data: 14 de setembre. 

Lloc: Premià de Mar.

Amb la finalitat de fer visibles espais de cultura comunitària amb llargues trajectòries i impactes a la comarca. Amb la participació de l’associació Can Sanpere, Endremat Teatre i Africa Moment.