Nous imaginaris culturals i resistències

Nous imaginaris culturals i resistències. Les arts un mitjà per a confrontar la violència i les desigualtats estructurals.


El 19 juliol a les 19h de la tarda al Bar del Cafè Nou (Mataró). Esdeveniment dins el marc de les Dissantes de Mataró. 

Descripció:

Dins el marc de les Dissantes, organitzem aquesta segona sessió de Brisa Cultural, cicle de cultura transformadora, per reflexionar sobre el paper de la cultura com a pilar de les comunitats i com a motor de les idees transformadores.  Amb la participació de TiritiTrans Trans Trans,  companyia de teatre de dones trans que mitjançant el teatre de l’omprimit crean els seus espectacles per a transformar la societat; Contorno urbano, projecte art i espai públic fundació per a acostar la cultura a les persones i com a mitjà de regeneració urbana, educació i empoderament ciutadà amb el territori; Magma,  associació enfocada a la reinserció social de persones privades de llibertat i excarcerades de les presons catalanes. 

Ens unim a les Dissantes amb aquesta taula rodona amb l’objectiu de reflexionar, visibilitzar i conèixer propostes culturals situades als marges del marc normatiu. Aquesta col·laboració reivindica les dissidències, diversitats i desigualtats estructurals presents en la societat, que enriqueixen i transformen el panorama cultural. Què succeeix quan l’acció cultural es converteix en una forma de resistència?

Des de l’ESS volem reivindicar la potencialitat de les arts per confrontar i provocar fractures en el sistema dominant capitalista, patriarcal i racista. Ho fem de la mà de tres projectes que obren escletxes i fan de les arts un mitjà per a confrontar la violència i les desigualtats estructurals. 

Dissantes:

Un esdeveniment cultural inclusiu i solidari amb més de 12 h d’activitat, organitzat per la Fundació al Maresme, promotores de l’Ateneu, que pretén visibilitzar el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual. Es realitzen cada any des del 2013, formant part de la programació de Les Santes, Festa Major de Mataró.