Una economia que posa les persones al centre: fem-la possible des de les aules! Aquest estiu, formació per a professorat!

L’economia social i solidària (ESS) i el moviment cooperatiu són una alternativa real al model capitalista imperant. Aquest fet, juntament amb la importància creixent de l’educació transformadora, crítica i conscient, està fent que cada vegada més es valori la necessitat de treballar el cooperativisme i el model de l’economia social i solidària dins les aules dels centres educatius.
És per aquest motiu que per a Coop Maresme, més enllà de desenvolupar accions amb l’alumnat, és una prioritat poder desenvolupar accions formatives on compartir coneixement i metodologies amb professorat. L’objectiu principal és avançar en la incorporació i visibilització de l’economia social i solidària i el cooperativisme a les joves estudiants.
A continuació us presentem les propostes formatives que hem desenvolupat en col·laboració amb el Moviment Educatiu del Maresme per aquest mes de juliol:
Presentació de la “Guia didàctica de l’economia solidària i el cooperativisme per al professorat”. Xerrada d’1’h hores. 1 de juliol
Ariadna Mendieta (L’Esberla SCCL)
La «Guia didàctica de l’economia solidària i el cooperativisme per al professorat» s’ha creat per donar suport i eines, així com per apoderar al professorat, a l’hora de treballar l’economia alternativa dins les aules.
La guia va orientada als docents d’ESO, batxillerat i formació professional que vulguin educar i fomentar l’ESS dins les aules i/o crear una cooperativa d’alumnes dins el centre educatiu.

De cara al setembre desenvoluparem també un curs específic sobre cooperativisme d’alumnes a les aules i donarem el tret de sortida a un grup de treball de professorat. Ben aviat més informació.