UNES 1300 PERSONES PARTICIPEN DE L’ATENEU COOPERATIU DEL MARESME EN LA SEVA TERCERA EDICIÓ

Més de 1.300 persones ha participat a la tercera edició de Coop Maresme, el nom amb què es presenta públicament l’Ateneu Cooperatiu del Maresme. Així, durant el curs 2018-2019 l’Ateneu ha acompanyat més de 40 projectes d’Economia Social i Solidària, s’han constituït 11 entitats d’economia social, s’han establert 7 punts d’atenció a tota la comarca i s’han realitzat 7 activitats per promoure el cooperativisme i l’ESS, d’entre les quals destaca l’exitosa jornada per a l’Administració pública, la Fira de l’Economia Social i Solidària i la darrera Jornada d’Educació i Cooperativisme. 

L’Ateneu Cooperatiu del Maresme, a més, ha treballat de la mà de centres educatius per tal de donar a conèixer la fórmula cooperativa entre les joves: en el transcurs dels darrers 12 mesos s’han elaborat 26 tallers d’introducció al cooperativisme i l’ESS així com 14 rutes per conèixer les cooperatives de la ciutat. A més, s’han constituït 5 cooperatives d’alumnes i formació al professorat.

En termes qualitatius s’ha col·laborat amb 16 dels 30 municipis del Maresme per promoure l’ESS, elaborant paral·lelament la diagnosi de l’Economia Social i Solidària del Maresme 2019; que enguany ha estat feta amb perspectiva de gènere en el seu plantejament i amb l’objectiu d’obtenir informació rellevant per al desenvolupament de les properes accions i polítiques de l’ateneu, que alhora responguessin a les inquietuds socials del moment. 

A més, les persones que formen Coop Maresme han creat un programa formatiu per a la creació i consolidació de cooperatives, així com també han participat i col·laborat en l’articulació de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius.

Un pol cooperatiu amb diferents facetes

Coop Maresme té per objectiu d’esdevenir un pol cooperatiu generador d’espais de trobada, d’atenció, difusió, creació i enfortiment de l’economia cooperativa, social i solidària al Maresme. 

De cara a l’any vinent, Coop Maresme seguirà comptant amb el suport de la Generalitat per desenvolupar la quarta edició del projecte.