#VilaESScoop, la nova eina virtual i didàctica per apropar l’economia social i solidària a l’alumnat

El #VilaESScoop és un joc virtual adreçat a l’alumnat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius dels centres educatius de Catalunya, que consisteix en resoldre enigmes amb continguts propis de l’economia social i solidària i el cooperativisme com són l’assamblearisme, el model productiu i l’agroecologia, les cures i el consum de proximitat.

Per al professorat, aquesta és una eina didàctica alternativa a les sessions presencials a l’aula, que facilita la interacció a distància, fomenta el treball en grup i presenta una atracció pels joves en ser un recurs creatiu, innovador, actual i lúdic.

L’escape room anirà acompanyat d’altres materials pedagògics sobre l’economia social i solidària

A la pàgina inicial del joc, el professorat pot accedir amb un sol clic a una guia didàctica que el permetrà conèixer l’eina i la seva aplicabilitat a l’aula. A més, des de Coop Maresme facilitarem altres recursos amb informació referent a l’ESS i el cooperativisme, que complementaran la preparació de l’activitat.

L’eina estarà disponible durant tot el curs escolar

El #VilaESScoop té una durada d’una hora, aproximadament. Es pot realitzar tant a l’aula com des d’altres espais, però requereix, necessàriament, una bona connexió a Internet i un navegador web actualitzat per accedir des d’un dispositiu electrònic (ordinador, mòbil o tauleta) amb sortida de so d’altaveus o auriculars.

El centre educatiu interessat en accedir al joc virtual s’ha de posar en contacte al correu sensibilitzacio@coopmaresme.cat de Coop Maresme, l’ateneu cooperatiu, per inscriure’s i sol·licitar-ne la participació. Un cop acceptada, les tècniques facilitaran al docent els codis d’accés i les instruccions bàsiques per executar l’activitat.

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius, més a prop del que et penses!