Visita tècnica de Josep Vidal, director general d’Economia social de la Generalitat de Catalunya, a Coop Maresme

El director general d’Economia social de la Generalitat de Catalunya, Josep Vidal, ha visitat aquesta setmana Coop Maresme, l’Ateneu cooperatiu de la comarca. El motiu de la seva visita ha estat conèixer amb detall tècnic la nova subvenció i conèixer els nous projectes cooperatius del Maresme: el supermercat La Feixa, SCCL; el centre de dia Arbre de Vida, SCCL i el Col·lectiu Micaela format per dones migrants treballadores de la llar i les cures.

La jornada ha començat a Cafè de Mar, l’edifici on es troben les oficines de Coop Maresme. En aquesta primera presa de contacte, les Micaela han compartit el procés de constitució a cooperativa en el qual es troben immerses actualment. Aprofitant la trobada, les membres del col·lectiu han fet palesa la precarització del sector, en especial quan, com en el seu cas, qui exerceix la feina són dones migrants que veuen com constantment es vulneren els seus drets.

La ruta ha continuat a La Feixa, el supermercat cooperatiu del Maresme i un dels primers a tot Catalunya. Durant la sessió d’inventari, les sòcies del projecte han pogut explicar a Josep Vidal com s’autogestionen per a garantir el funcionament de la botiga com a propietàries, consumidores i treballadores. La Feixa, SCCL va ser la iniciativa guanyadora de l’Ajut Pepa Maca 2019 promogut per Coop Maresme.

Per acabar, l’última parada ha estat el centre de dia Arbre de Vida; una cooperativa de treball sense ànim de lucre creada amb l’objectiu de proporcionar una atenció individualitzada allunyant-se de les aglomeracions i del tracte generalitzat. El centre va obrir les portes el passat 2020, malgrat les dificultats de la pandèmia. Les sòcies d’Arbre de Vida han pogut ensenyar les instal·lacions reformades recentment, així com explicar amb detall els serveis que ofereixen a les seves usuàries.